onsdag 31 december 2008

Gott nytt år!!

Hej alla bloggsurfare!
Bara lite hastigt och lustigt; Gott Nytt "Stick/handarbets-"År önskar stickgalen mormor!
Ska snart fara hemmifrån för att fira det nya år. Nåt vi å andra sidan sällan gör!
Över och ut för i år, återkommer nästa år! =)

torsdag 25 december 2008

Juldagen jul

Så var själva julafton klar/överstökad. Vi började med julfrukost sedan satte de stora förberedelserna igång för själva jullunchen. Alldeles som det brukar blev vi en timme sena i år oxå, man ska väl hålla på traditionerna??!! Våra kära gäster kom och vi satte oss till bords för att avnjuta lunchen. Därefter Kalle och hans vänner. Sen blev det mycket långsamt för lillebror!! "Kommer inte tomte snart?" "Men tomten då? Var är han?" Som tur var dröjde inte tomten allt för länge och naturligtvis visade det sig att det var lillebror som varit snällast av oss under det år som gått. Sen sänkte sig friden och tysnaden över vårt hus. Dotter E`s pojkvän kom och till min lycka fixade han till digitalkameran!! Jippi så nu mina kära bloggläsare, kommer det bilder på alster och jul och ungar och.....ja, allt man kan tänka! ;)
Ska bara njuta idag! Imon kommer resten av barnaskaran hit så det gäller att ladda för att hinna med!
Över och ut!//S-G mormor

måndag 22 december 2008

GOD JUL!!

Hej alla bloggsurfare!
Ett tag sedan jag var här och skrev men jag har jobbat och shoppat julklappar och julmat. Fullt upp med andra ord. Sedan har jag stickat för brinnande livet för att bli klar med lite julklappar till nära och kära och eftersom jag vet att en del nära och kära läser denna blogg så vill jag inte skriva vad! ;) Återkommer efter jul med det. Här är det faktiskt lite halvljumt ute, ett par minus och snön, har väl det mesta tinat bort,men ett mjukt täcke på ett par tre centimeter ligger kvar så nog blir julen vit här ändå i år! Kul!

Imon ska jag jobba fram till ett-tiden därefter bär det av hem och till knäckgrytan. Jag och dotter E ska koka knäck och göra ischoklad. Älsk ska griljera skinka, hm, varför har det blivit så, att det är hans göromål??! Sen ska vi göra saffransriskakan till sillen, mums! Vi har redan lagt in sillen så den bör vara god på julafton. Alla barnen kommer inte hem på julafton men på fredag är vi fulltaliga igen! Då får mormor nöjet att krama och pussa små gokillar! Älskar kilarna så mycket! <3

Nä, hinner inte skriva mer, men jag önskar er, alla ni som läser min tokblogg, en FRÖJDEFULL JUL!!
Ja, jag tror nog att jag ska skriva och sätta in bilder i mellandagarna för den som väntar på det!
Över och ut!//

måndag 15 december 2008

Lite jobb och sjukt barn..

Vaknade imorse till mobilens melodi! Lillebror kom oxå upp samtidigt. Hostig och har ont i halsen. Hmm, blev till att jaga barnvakt. Storebror kom och förbarmade sig över oss! Jag jäktade iväg till jobbet samt ett inbokat möte. Dagen avlöpte väl. Hemma nu och fått lite till livs och mitt älskade zoega. Surfat runt lite på alla vackra stick- och pysselbloggar. Så många kreativa människor det finns! Nä, detta inlägg blir kort, jag längtar till gosoffan och senast stickprojektet!! Måste bara skryta lite; i helgen så fäste jag trådar i alla mina liggande färdigstickade objekt så, hör och häpna, jag har absolut nada att fästa trådar i!! Nu ska jag stura kosan till gosoffan en stund sen är det dags för lillebrors "John Blund".
Över och ut!// S-G mormor

lördag 13 december 2008

Några bilder av tröjprovandet!

Först en bild av mormors hjärta i gåstolen! Bilder som talar (mest) för sig själva! N får hjälp av mamma L, att prova mössa och tröja!
Gullegris! Mormor stickade allt en rar mössa! Passar perfekt på en rar gosse!

" Vad är bak och fram?" Tycks L fundera.Hm, mamma L, meningen är att barnet ska kunna se nåt oxå! =)


Så stilig! Knappar i sedan kan den användas och nöta ut, för den måste väl bli en favorit??!
Lite bilder....

Den kära Flisan! Huskatt hos oss.
En hög stickat, en del ska trådarna fästas på! Muddar, babymössor och babystrumpor.
Hjätrevärmaren, provad på modellen "Johanna/Johan"!Stökiga syhörnan!! Behöver verkligen ett "ansiktslyft" före jul!

Lucia morgon och kaffe med med lussebulle!Så längesedan jag skrev! Denna vecka har det varit fullt upp med jobb och möten samt förberedelse för lucia tåg i kyrkan för lillebror. I måndags var jag och mellanbror till Mora på hab för att träffa doktor där. Ett givande möte som åtminstone denna vecka bidragit till nätter med lugn och ro för familjen. Därefter har jag jobbat tre pass. Torsdagskvällen innebar en massa rivande och letande i garderober efter luciasärk till lillebror, som hade i sista minuten ändrat sig och ville därmed vara stjärngosse i luciatåget! Sent omsider hittades de efterlängtade särkarna. Provades och befanns; för korta eller för långa! Bestämdes att det skulle gå bra med en för lång. Struten hittades nergrävd i en låda, hmm, lite tejp hjälpte upp den till respektabelt utseende.


Pappan kom hem från jobb utomsocknes och lillebrors lycka var gjord. Fredagsmorgon blev tidig, storasyster skulle komma med taxi till kyrkan för att se lillebror vara med i luciatåget. Vi tog bilen dit och mötte upp. Luciatåget var fint och så barnen sjöng! Högt och mycket fint. Lillebrors strut ville inte riktigt sitta på skulten som tänkt så den mesta tiden var han upptagen med att räta till den.


Efter luciat så gick vi till skolan och fikade. Storasyster och jag tog oss hem för egen maskin, ja, storasyster åker permo så jag gick! Gick bra trots halvplogade vägar. Hela byn ligger inbäddad i vit snö, så himla fint!! Älsk var och ombesiktade bilen så nu har vi äntligen en bil utan hotet med körförbud! Underbart!
Lillebror har dekorerat blockljus till julklappar till syskon och farfar, farmor, morfar. Bilden visar hur fina de blev! Jag har stickat färdigt hjärtevärmaren, ska endast sy i knappar och skicka den på posten till Uppsala. I morse steg vi upp vid halv sju för att koka kaffe och se på lucia från Malmö. Trevligt att sitta och mysa med älsk framför tv och dricka zoega med levande ljus på bordet! Behöver jag tillägga att bröderna sov sin skönhetssömn?!


// Trevlig lucia alla bloggläsare från mig! Över och ut!

lördag 6 december 2008

Mormors hjärta är här och hälsar på!

En god bild på mitt hjärta(en del av mitt hjärta har alla mina kids och kidskids!) Skulle inte ljuga om jag skriver att det är mot mig han ler!! =) Tröjan som jag stickat ska oxå in på bild när N har den på sig, så den bilden kommer i nästa inlägg. En riktigt sötgroda är han, N! Jag och lillebror fick "låna" ett par valpar från Snudigast kennel(adress i min blogglista)! Ni må tro att lillebror blev kär! Han gosade med valparna från sekund ett tills han somnade tillsammans med dem i valphagen. Då passade jag naturligtvis på att fota de små raringarna!
Ja, inte blev lillebror glad när han upptäckte att valparna skulle åka hem istället för att för alltid stanna hos honom, han var ju en duktig valppassare! Roligt hade vi hela familjen den dagen, så vi passar på att tacka Snudigast kennels matte för förmånen att få låna snuttisarna. //över och ut för denna kväll!
Nä, stickorna har inte vilat!
Här är Snuttisarna vakna, jag störde dem med fototagningen! Lillebror blundar och sover sött trots blixtarna.

tisdag 2 december 2008

N`s tröja, äntligen monterad!Här är N`s tröja monterad! Kommer inte superbra till sin rätt på bilden! Nä, knapparna är inte isydda än, ska göra det innan helgen då mormors hjärta kommer,*längtar!*. Då ska jag be N`s mamma att prova tröjan på underverket för att se att den passar innan jag slår julpapper om den. Ska passa på att fota N i den då, lägger ut bilden efteråt.

Idag ska jag och lillebror åka till Mora för att träffa Doktor. Därefter ska vi till leksaksaffären och hämta förbeställd julklapp samt att lillebror ska handla för sin födelsedagspeng. Det förväntas snö idag så det blir nog en långsam färd till Mora idag. Nä, detta inlägg blir inte längre än så här, känner mig lite stressad, ska plocka iordning det vi ska ha med oss på resan!

//över och ut!