tisdag 18 januari 2011

Vad har hänt??

Ja, sedan sist? Ganska mycket! Jag har ännu inte tagit mig för att ordna foton...mest på grund av att jag hela tiden glömmer att införskaffa batterier till kameran.
Mössan till K A B ska sys ihop och, förhoppningsvis, bli godkänd av den samme. Därefter är det en del små pyssel som knappar som ska sättas på plats och innermössa som ska sys. Jag har även fått en förfrågan om att sticka pulsvärmare så det ska jag räkna på. Idag ska jag till vår lokala garn & tyg affär för att titta efter det "rätta" garnet samt göra en provstickning. Vi får se hur det blir...det är ganska många pulsisar som ska stickas!

Jag och min lilla syster har jobbat på fjället och det går bättre för var gång...första gången var bra kämpig men i helgen gick det skapligt....jag har legat av mig lite tror jag?
Nu på morgonen har jag och Ebba varit på promenad så jag känner mig skapligt pigg just nu. Den här dagen blir rätt stressig för när lillebror kommer från skolan ska vi åka till den lite större orten i vår närhet för diverse ärenden....lämna förpackningar till återvinningen, hälsa på apoteket, handla (jag ska försöka komma ihåg batterier!), ta sprutor på Dlm samt ta ut pengar till garn och inhandla garnet med. Det hinner bli kväll innan vi är hemma igen. Igår fyllde min äldsta son 20 år så idag kommer han hit för att äta med oss. Han har beställt stekt sill med löksås och därefter en överraskning till efterrätt! ;)
Den 25 januari blir min näst äldsta dotter 24 år så jag ska skicka brev till henne med blomslant & nåt mer.

Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva? Jag håller på att sticka Lilla I´s tunika men den har fått vara sidoprojekt ett tag nu iom mösstillverkningen och nu blir det så ett tag till med tanke på pulsisarna.

Jag skulle önska att min bagarstuga var klar men det är den inte och det ska bli intressant att se hur långt vi kommer med den i sommar. Meningen är att det ska bli Kafé här på Södergården småningom om inte det dyker upp någon annan lokal i närheten.

I går gjorde jag världens ryck med att städa garderoberna och rensa ur kläder som antingen blivit för små eller absolut inte används det blev två svarta säckar med kläder när det blev klar, en till Erikshjälpen och en till barnbarnen att gå igenom innan svenska kyrkan får småbarnskläder att skicka.

Har ni sett serien om " Svärdet och spiran" som gick under två onsdagar och två torsdagar? Jag tycker den var sevärd! Har läst boken super många gånger varav första gången var 1993 när jag väntade min andre son. En tegelsten på strax över 700 sidor med en fantastisk berättelse om 1100-talets England. Katedralbyggandet och det hårda klimat som författaren Ken Follett trodde sig veta förekom är så bra beskrivet. jag rekommenderar bok starkt!! Eller filmen för den som inte orkar läsa stenen.

Nej nog nu. Jag måste verkligen fortsätta min dag i dag om jag ska hinna allt som står på dagordningen! Först en del samtal sedan biltur.

Ha en så bra dag ni kan och, vi hörs!

Över och ut!//Azta

P.s Ni får gärna kryssa i rutorna här nedanför om ni inte vill skriva en kommentar! Inget skulle göra mig gladare än att få liiiite respons av något slag! Tack på förhand för din åsikt! ;))

fredag 7 januari 2011

Det är -14 grader....

...ropar min man nerifrån köket! Hmm, underbart! Med tanke på att det var en plus mitt på dagen idag, så snön kommer att ligga kvar ett tag till. Kanske hinner jag införskaffa mig längdskidor innan snön försvinner?! Det kommer att bli mitt mål detta år; Att köpa längdskidutrustning!

ja, jag vet att jag lovade bilder idag men det blir ändå inga för kameran ligger nere å jag vill bara skriva idag.

Mössan unge Herr K A B ska få har börjat tagit form under stickorna. Färgerna är svart och rosa....jag stickar om växlande med svart å rosa...emellanåt blir det mosaikstickning! Vi får just se om han vill ha den när den är klar?!

I morgon bitti sticker jag och syster till Sälen för att jobba! Det ska bli underbart! Fram till nu trodde jag att vårt bo skulle vara på ett helt annat ställe än där vi brukar men så blir det inte riktigt. Vårt vanliga bo har av misstag blivit nerstängd vad gäller värme och därmed har vattnet frusit. Syster ringde precis så nu vet jag att boet nu blir ungefär på samma ställe så det blir ju bra. I år ska vi tydligen prova att jobba även på fjället så det blir spännande.

Stickningen kommer att läggas i väskan tillsammans med övrig viktig packning inför jobb resan dit. Har planer på att fota så mycket som möjligt för att lägga ut bl a här på bloggen.

I dag var sonen J med grannen J och åkte längdskidor, det tycker jag var bra!! Grannfrun passade på att komma över till oss med minsta grannbarnet så man fick passa på att syta bäbis! Tror inte mycket kan slå känslan av att hålla bäbbis och insupa lukten av bäbisen! Kommer aldrig att tröttna på bäbisar!!


Näe, det var nog allt för idag!
Över och ut!!//Azta

torsdag 6 januari 2011

Men idag snöar det, verkligen!!

Det börjar med en halvdan bild på mig....ska strax åka till Mora på kurs tillsammans med.....
...min lillasyster H! Den kursen är det bästa som hände mig 2010. Fantastiskt gäng som nöttes mot och för varandra under åtta veckor okt-dec 2010.
Ett första adventsstilleben...lite sent så här i början av det nya året.....
Massor av fåglar, bl a domherrar men taget med mobilen så ser man inte det direkt...
Cattiz håller utkik medans Bozze och Ebelon vilar sig. Jag antar att de turas om! =) Älskade Strumpan blev överkörd i oktober och finns inte mer ;((
Vår käre svärfar,far och älskad farfar gick bort den 4 juli till vår stora sorg. Här tänder kärleken ljus under julhelgen.
Mormors pärla har julklappströjan på.
Mormors gull är oxå och hälsar på.


Lillebror fick vara på lasarettet pga hög feber ett dygn, men är ganska nöjd ändå på just detta kort.

Lillebror har skapat sig ett mellanmål bestående av fil som bakgrund och god lingonsylt som dekoration!
Två vackra hundprinsessor; Jana & Ebba. Vår vackra prinshund Tej gick bort fen 4 december 2010 hastigt i sjukdom 12 år gammal ;(
Så här ser det ut utomhus idag! Taget från vår balkong. Det snöar men jag vet inte om det syns?


Ja, det är alldeles vitt i luften av desorienterade snöflingor! Det är inte så att de fallar rakt ner på jorden utan far runt, ibland uppåt ibland till höger för att vika av åt vänster för att sedan göra resan igen åt motsatta hållet. Sannerligen fascinerande att titta på....som om man inte har annat att göra än att följa en snöflingas färd! ;)

I alla fall så har jag äntligen fått tag i min USB så bilder är överförda till datorn och ska strax vara här på min blogg! Eller rättare skrivet ett urval är nu på bloggen.
I alster väg blev det endast Zackes tröja med på bild. I morgon ska jag knåpa ihop inlägg med bara handarbetsprojekt på. Det här inlägget är mer som en liten snabb resumé på höst och tills nu.

Måste påstå att idag mår jag väldigt bra!! Bara en liten bit till så är jag definitivt uppe ur dyhålet för denna gång.


Över och ut!//Azta

onsdag 5 januari 2011

God fortsättning på det nya handarbetsåret!

Det är nytt år!

Igen har jag haft förmånen att passera den magiska, osynliga gräns som avskiljer det gamla året från det nya. Iofs så i samma sekund som 2011 drog sitt första skälvande andetag så beslöt en envis virus angripa mitt försvarssystem så jag blev däckad de första tre och ett halv dygnen av 2011.
Igår reste jag mig ur sjuksängen på darriga ben och med en hjärna som dunsade fram och tillbaka mellan skallbenen, skrikande efter Zoégan som inte dykt upp än detta år. Just nu avnjuter jag och hjärnan den andra koppen Zoéga detta år!!

Det har fortsatt lite i samma stil idag med att inte fungera som jag vill.
Efter flera dagars "ingentinggörande",fysiskt, så sprudlar nu kroppen av mycket jag vill,skynda och kom igen!! så tänkte jag verkligen uppdatera min blogg, lagom sysselsättning för kroppen efter en tids sjukdom.
Sagt och gjort, jag letade fram sladden som ska enkelt och effektivt föra över mina bilder från mobilen till datorn, pluggade i den i telefonen samt datorn!!
Voíla!! Absolut ingenting händer på bildfronten!! Attans och jag kan för mitt liv inte heller komma ihåg vad mer jag ska göra??!!

Summan av detta svammel blir att det inte finns nya bilderhär på bloggen, varken på söta,goa,kladdiga och leenden barnbarn eller "snygga" färdigstickade,ihoppsydda plagg eller nyligen påbörjade projekt! :(( Jag får vänta till sonen J kommer och berättar för glömska mamma hur man gör.

Till något annat i verkligheten.
Jag och min lilla syster H ska till fjällen för vårt vanliga vinterjobb så jag hade, tyckte jag, funderat ut en superduper bra idé om att kunna blogga från min mobil!! I natt när hjärnan absolut inte kunde slappna av, provade jag. Resultat; det går bra att logga in på kontot och skriva rubrik på nytt inlägg men sen kan man i stort sett säga att det är tvärstopp!! Det går absolut inte för allt smör i Småland att trycka ner en enda bokstav i inläggsrutan! Mycket frustrerande och enerverande! Då provade jag med att överföra bilder direkt från mobilen istället.
Resultat; Funktionen fanns inte enligt min mobil!!

Summan av ovanstående svammel blir; Ingen uppdatering kommer att ske av bloggen via min mobil när vi är på fjället! :((

Det positiva jag dock kan pränta ner här i bloggen idag blir att jag har kommit en liten,liten bit på Inez tunika samt har tre önskemål om mössa,två önskemål om raggisar till barn samt egen önskan om mössa och halskrage....Tror utan att vara allt för ironisk, att vintern är slut innan allt är klart detta år.

Jag skulle också ha skrivit någon form av summering av förra årets trollår men det känner jag att jag inte riktigt orkar göra just nu så jag återkommer till det, kanske senare idag?!

Så länge ber jag er att ta vara på den tid ni har tillsammans med nära och kära! ja, även tid man tillbringar med mindre kära och onära ska man ta tillvara på, man vet aldrig vad man har att lära av dem!!

Kramen!!
Över och ut!!Azta