fredag 26 februari 2010

Mera bilder och tröjor...

Bästaste Nathaniels julklappströja är på gång! Här närbild av bakstyckets mönster, även denna tröja stickas i Carolina Fantasi med blåa grundtoner.
Den rosa pausstickningen, omlottkoftan med mössa är klar...Här anpassad för att passa New Born Baby-dockan. Säkert kan även Baby Born dockan ha den men jag har inte provat det än....Söt blev den iaf, tycker jag!
Här baksidan av mössan...man kan tydligt se intagningarna...bara klicka på bilden så blir den större...
Det var så soligt och fint den dagen jag tog bilderna så därför får denna bild vara med...!

I helgen när vi var till Sälen hade jag kameran med...men det glömde jag bort mest hela tiden så det blev väldigt magert med bilder....Nu i helgen ska jag försöka komma ihåg att den är med!

Över och ut//Insnöade mormor Azta

torsdag 18 februari 2010

Lite fler alsterbilder.....

Min paus-stickning...en rosa dockkofta i samma modell som den gröna här nedanför, men anpassad för att passa en större docka...Här ser ni bakstycket!
Den gröna omlottkoftan med tillhörande mössa, fattas knapp och snodd, ja, en del trådar kvar att fästa i mössan...Passar en docka som är lite mindre än New Born Baby dockan som är ca 37 cm lång. Efter ett gammalt mönster.
Bästaste Zackes tröja...bara montering och krage kvar, ärmarna ligger ovanpå med rätsidan utåt.
Bästaste Nathaniels julklappströja påbörjad..och sedan bilden togs igår har det blivit längre!!
Söta Emis basker föds så sakteliga fram under den "hittade" rundstickan...nyponröd och svart garn är inköpt i Uppsala av E´s storasyster Lina på yll och tyll.

Som vanligt är det fel datum på korten men ni får tänka igår på dagen....Jag och Lilla syster H ska till Sälen i helgen på en jobbhelg.
Pausstickning, i detta nu den rosa docktröjan, är vad jag brukar varva ordinariestickningen med, i detta fall, Nathaniels tröja och Emis basker!

Ha en skön dag!
Över och ut!!//Azta

tisdag 9 februari 2010

Lite alsterbilder!

Först ut är en stickad omlottkofta med mössa till lilla A som föddes den 31 januari! Välkommen till världen och grattis till mamma M och pappa P! Det som fattas på bilden är snoddar att knyta med samt små tofsar i mösshörnen.En f.d naken liten docka har fått sig en dress med ljusblåa hängselbyxor och en ljusblåkofta. En enkel knytmössa i vitt blev det oxå! Allt i rätstickning i mycket enkla modeller.
Bästaste Zacke´s julklappströja, julklapp 2010, har vuxit fram under stickorna så nu är det inte mycket kvar att sticka! Ute i god tid denna gång med stickklapparna! ;) Härliga färger i ett härligt garn, Carolina fantasi. Tröjan är ihopnålad med avigsidorna utåt och ärmarna ligger på.
Bästaste Inez´s julklappsdocka, julklapp 2010, är färdig! Hoppas bara att jag törs ge henne den. Dockan ser riktigt eländig ut, och om du Loppan läser detta, så ska du veta att jag önskar att jag kunde sticka dockor lika bra som du!!
Sitta kan hon oxå....
En liten sjömansklänning har den oxå fått...här ser ni baksidan av underverket! Vet inte varför detta blir understruket men det kommer jag väl på småningom. Här har det snöat hela dagen och jag tror inte vi får plats med så mycket mer snö nu....Datumet på fotona är fel...brydde mig inte om att sätta datumet rätt när jag satt i batterierna. Eftersom diggisen slukar batteri så plockar jag ur dem efter varje avslutad fotostund. Datumet ska vara dagens och klockslaget ska vara...nyss!! 15.00 ca
Nä, över och ut!//Asta

onsdag 3 februari 2010

Februari månad.

Ny månad och nya tag...

Jag stickar mellan varven av jobb, skolskjutsningar och läkarbesök. Idag snöar det och blåser men det är inte lika kallt som i helgen då tempen kröp ner till -32 grader...som tur var så var det inte lika kallt på fjället som här hemma. Där låg tempen på -15 till - 27 grader så det gick relativt bra att jobba. Det är så vackert uppe på fjällen med tung snö på träden och söta timrade stugor.

Jag har stickat en dress till en liten docka samt börja med julens ! julklappströjor och först ut är Zackes tröja, Carolina fantasi garn i gröna nyanser. Även lagt upp maskor på rundsticka till en basker till minsta dottern, färgerna blir svart och nyponröd.


Ett stort grattis till M & P till den nya lilla familjemedlemmen som anlände i söndags! Det kommer något stickat till lilla A.


över och ut!// S-G Mormor