onsdag 12 mars 2014

Fjärrvärme!

Har äntligen monterat mössor,tröjor och västar som ska till fjärrvärmen. Någon knapp ska ännu på plats och en eller annan knytning för mössa ska ordnas till men här lite bilder på vad jag stickat.
Stjärnmössor,påhittemössor, väst, femtimmarskoftan, kråka, påhittetröja, alla har varit med i bloggen tidigare men här i färdigt skick. Yemenvästen i flerfärgat garn och fler stjärnmössor i flerfärgat alpint garn från Vartofta.

En tröja stickad i Carolina fantasi. Mönstret är lätt, stickas från nederkant av bakstycket och ökar för ärmarna samt ner till framkanterna. Den är med tidigare i bloggen, även boken där mönstret finns.


Avslutar med en modellbild på en av stjärnmössorna. Jag tycker verkligen om att sticka dem! Jag har utvecklat grundmönstret för att göra större storlekar så nu har jag fyra alternativ: nyfödd, 0-3 mån, 3-6 mån samt 6 mån. Det kan behövas större mössor också till fjärrvärme.

Ha en bra vecka //Azta

måndag 10 mars 2014

Babytröja till en liten tjej.

En babytröja stickad i  klassisk vitt garn. Jag hoppas den lilla tjejen kommer att tycka om den. Mönstret kommer från Svarta fåret. Den tog en vecka att sticka...stickar inte hela tiden förstås...Jobbar däremellan. Monterade den en lördag...bestämde knappar en söndag och lämnade den en måndag...Håll till godo!

Tycker att den blev rätt söt. Stickad i storlek sex månader så den kan kanske komma till pass under försommaren?

Ha en trevlig måndag//Azta

söndag 9 mars 2014

Lånad dator, nya försök!

Jag lånar sambons dator för att försöka göra något på min blogg. Så jobbigt när jag inte kommer åt den på min egen. Jag ska prova sätta in bilder på mina senast verk...tror jag har foton på de flesta iaf.
Problemet är vart sätter jag in minneskortet??? Ha, hittade det! Här kommer en bild på det senaste jag stickat. En babyhjälm i garnet clown. Bäbisdocka som modell. ;) Jag lägger in detta inlägg nu medans jag försöker ordna de andra bilderna! Ha en underbar söndag//Glada Azta