måndag 23 maj 2011

Tv-rummet!

Ja, här ser ni hur tapeten kommit på plats iaf! Golvläggaren kommer i slutet av denna vecka.
Tycker själv att det blir bra.
I dag kastrerades Bozze så att han äntligen kan få börja gå ut lite imon redan enligt veterinären. Skönt att det är gjort!

Jag har målat vårt runda pelarbord i mörkbrun bets som de andra möblerna så att allt passar förhoppningsvis in! ;)

Det blir inga mer bilder än så här idag för det var allt batterierna orkade med innan de la av igen....
Kanske kan jag köpa nya imon??

över och ut!!//Azta

onsdag 18 maj 2011

Kycklingar!

Fyra av de fem kycklingarna som Tofslan tillsammans med Vislan ruvade fram!
Tofslan vakar uppmärksamt på de små =)
Den förstfödde har redan fått vingpennor....
Ytterligare en bild på Tofslan....Vislan ville inte vara med på bild denna gång!
Ena hörnet i vårt tv-rum...ena väggen målad å andra väntar på tapet.
Tycker färgen ser blå ut och denna vägg ska målas en gång till.....men hoppas att den ändå funkar med tapeten här nedan...
Tapeten som ska upp...funkar inte färgen på de målade väggarna bra ihop med denna så målas de om!! Nästa vecka kommer golvet in med proffs hjälp!

Allt för idag...eller jag hade en bild på A´s mössa oxå men den blev absolut katastrof så det ska tas en ny....när jag införskaffat fräscha batterier.....vilka tog slut i och med denna bildsvit =)

Över och ut för nu!!//Azta

tisdag 17 maj 2011

Norges nationaldag! Ha en bra dag alla norrmän!

Ja, i Norge firas det alldeles säkert för fullt nu......och här hemma öser regnet ner och det är som den värsta höstdagen ute =( Kallt och ruggigt, så för min del blir det inget uteliv idag! Tänker mest på mitt umgänge med klyven.....och skottkärran som ska fyllas med överblivet material från hönsgården. Om jag nu inte tror alldeles fel så finns det kvar till en annan dag!

Så idag blir det målarpenseln och väggarna inne i tv-rummet som får äran att umgås med mig. Under "rasten" blir det gósoffan med stickning....å en kopp zoega!!

Över och ut för nu!!//Azta

måndag 16 maj 2011

Namnlappar!


Nu äntligen har jag lyckats ordna namnlappar till mina alster! Bättre sent än aldrig. Vad tycks??
Man kan klicka på bilden för att få en större sådan.
Skriv gärna och berätta vad ni tycker om dem =)
Förresten så har vi fått kycklingar! Ska fota dem och lägga ut här.
Ja, Bozze mår fint! <3

Över och ut för nu!!//Azta

söndag 15 maj 2011

Mirakel!!

Vår älskade Bozze har kommit hem!! Eller med mycket hjälp från grannar,boende på ett visst område och oss. Vi har letat och letat och knackat dörr i det området han försvann. Efter fyra veckor får vi äntligen en obs på honom via boende i det området. Fälla sattes ut men endast ekorrar som var in i den. Så i en och en halv veckas tid är vi ofta i området och ropar och lockar men ingen Bozze! Lördagen den 7 maj så får jag äntligen komma nära honom!! Ser att han har problem med ett bakben. Han låter sig ej infångas. Tisdagskväll så ringer en och säger att de ser honom utanför sitt köksfönster så vi åker dit och efter några timmars "prat" med Bozze så kan vi äntligen fånga in honom!! Mager å eländig efter att ha varit på drift i fem och en halv vecka! Här myser Bozze med lill-husse!
Första natten hemma ligger han helt utslagen på en handduk...plutten! <3
Blev veterinärbesiktad och vet fann frakturer bakben samt framben, dessa har börja läkt ihop så ingen åtgärd. Han kan gå bra och man ser att det blir bättre och bättre. Nej....han har inte fått gå ut än....
Kärleken som modell...Sonen J´s mössa är färdig! Nu håller jag på med sonen A´s mössa!

Vill avsluta detta inlägg med att tacka alla som hjälpte till med sökandet och hämtningen av Bozze!! Ni är guld värda!!!

Över och ut!!//Azta

tisdag 3 maj 2011

Lite alster....

Chokladbollstillverkning á la granntjejen E och Lillebror A =)
Färdigt!! Bara lite småfix kvar enligt bild. Gardin ska upp och blommorna ska sättas tillbaka i fönstret. Nu är det iofs klart men inte på bild. Blev iaf supernöjd!
Vrån med toalettdörren och ingången till köket. Nu i veckan kommer muraren och ordnar till med kåpan ovanför vedpannan. Jag tror det kommer bli superfint! =) Jag ska passa på att fota nu innan och efter så kan ni få se hur det blir.

Lillebror är sjuk, imorgon blir det en vecka. Feber och halsont som blev öronvärk under helgen samt en del åkande till lasarettet och många samtal med sjukvården. Allt resulterade dock i medicin, vilken ändrades en gång samt ingen spruta denna vecka, vilket Lillebror tyckte var bra.
Storebrors mössa så gott som färdig och muddar tre ska sys ihop. Hm..jag vet! Det ska ju bli många fler muddar klara innan den beställningen är klar...puh!

Jag har börjat plocka ihop i tv-rummet inför stundande omtapetsering.....men det känns drygt nu innan man kommit igång. Får trösta sig med att det blir bra sedan och ingen mer omtapetsering de närmsta tio åren!! Nä, skojja bara....Jag gillar att dona!!

Imorgon blir det fjällen och storstäd av kyrkorna där! Det ska bli jättekul att städa dem!
Känner att jag inte har så mycket mer att orda om idag så jag gör ett avslut här.... =)

Över och ut!! för nu!!//Azta