fredag 22 april 2011

Glad Påsk 2011

Hönsen får äntligen vara utomhus! Här Svenne junior med ett gäng damer!
Herr Gustav med ett gäng damer.
Cattiz vaktar den blå "ormen".....till spikpistolen, medans husse inte kan låta bli att jobba även långfredagar....
Husse spikar fast foder....
GLAD PÅSK önskar jag & Gustav med co! ;))

torsdag 21 april 2011

Lite updates .....=)

En mössa på g till sonen J. Den ska bli svart med ljusblåa ränder...blir väl att se ut som tidigare mössor här på bloggen! =)
Byrån har fått några lager vitt på sig....
Färdigt tapetserat i lilla hallen....här hörnet med hundkoppel på dörren...
Elementet är inte inbyggt än för Kärleken väntar på att jag ska måla materialet först..hm,hm hoppas att han slipper vänta länge..
Närbild på hörnet med spegeln......=)

Hoppas iaf att ni kan se att det blev bra! Det tycker åtminstone jag.
Jag och Jana har varit ut på en morgonpromenad, det blev den kortare vända för samtidigt letade jag efter Bozze som ännu inte kommit hem...Lika bra att inse fakta; att han inte finns längre..

I går hade jag förmånen att passa grannpojke S några timmar. S är en glad och trind liten gosse på sju månader. Inte var det något problem att passa honom. Lille S sov tre timmar så jag fick umgås med honom i vaket tillstånd ca en och en halv timme....Jaja, det blir väl fler gånger kanske.

Just nu väntar jag på att det ska bli varmare ute så jag kan måla det som ska målas och sen en tur ute med veden. Därefter kommer lite belöning i form av stickning. Sen ska det åkas till affären för att handla lite påskfägnad. Tapetseringen ligger nere över påsk.
Kanske har jag tur och får åka till fjällen en dag också på jobb....sen har jag inget jobb mer och vet inte riktigt vad jag ska göra...Häromkring finns inga jobb och när Caféplanerna gick om intet så sprack hela min framtidsplanering.....

Över och ut!!//Azta

torsdag 14 april 2011

Foto-update!

Först ut blir R B´s mössa. Stickad efter ett grundmönster med vissa ändringar. Ränderna stickade i gult är skapade med bl a mosaikstickning. Nu är nästa på gång i svart och ljusblått. Garnerna är inköpta på vanlig butik och heter Skotte, svart, samt Lady,gult.
Muddar och åter muddar! Ska bli många fler. Stickas mycket simpelt på två stickor i Lanette och Sisu garn från Sandnes.
Ena väggen i hallen som ska få ny tapet....här syns två av de tidigare tapeterna...
Vid elementet, som ska byggas in,ska bli skönt när allt är klart!
Den större hallen med nuvarande tapet. Taket är vitlaserat.
Byrå som väntar på sin vita färg. Den ska stå i första hallen.
Fönster i tv-rum. Syns inte så bra men det är orkidéer i vita krukor.
Närbild på orkidée, den i mitten på ovan bilden.
Allt har torkat upp på gårdsplanen. Nu fattas bara det gröna gräset =)
Ebelon spanar från trappan.
Min kära Ebba! Gullfia! <3

Ja, lite smakprov på mina aktiviteter så här inför påsk. Jag hoppas verkligen att jag blivit klar till dess. Kommer att sätta in bilder på hallarna när dessa är klara för jämförelse och sen blir det vardagsrumsbilder!

Nej, nu ska jag fortsätta i kaoset!
Ha en underbar dag i solens sken alla bloggisar!
Över och ut!//Azta

måndag 11 april 2011

Mössbilden.

Hoppas att det funkar?

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150095283937833&set=a.439557142832.208114.627412832

Är adressen till bilden på en av mössorna! Kunde inte lägga in bilden då mobilen helt lagt av! Men på min face book ligger en av bilderna på mössan. Så håll till godo =)

Märker att det inte funkar....måste läsa på liite å se vad som kan göras...

En paus....

En kulla i dräkt! Finaste E!
Jag och bästa mannen på bröllop.
Så här såg vår gård ut den 26 mars...is och åter is överallt! Nu är allt borta och gården har torkat upp.


Käraste Ebelon spanar ut över den istäckta gården...undrar nog om hon ska våga sig ut!
Ja, den enda bild som blev innan batterierna tog slut...suddig och hur sjukt dålig som helst men det var början på mössan som skulle visas! =) Hoppas att ni har fantasi så ni ungefär ser hur den ska vara....

Annars så tar jag just nu en liten paus från underarbetet inför tapetseringen här hemma...Jag längtar tills allt är klart så att herr oreda och herr kaos kan flytta ut igen!

Det är stök precis överallt och hur dåligt mår man inte av det??
Förresten mönstret till mössorna finns här! Jag använder grunden men gör lite eget mönster och avslut på den. Jag ska ordna bild på dem sen, tror jag har en bild på den första mössan, sätter in den.

Så länge, över och ut!//Azta

P.s använd gärna snabbkommentarrutorna! Eller ännu hellre skriv en riktigt lång kommentar! ;))

lördag 9 april 2011

Ooops, I did it again...

Hej alla trogna bloggläsare!
Jag önskar jag vore lite bättre på att uppdatera min blogg men tiden rinner iväg och det har varit mycket jobb i fjällen. Idag är jag dock ledig så jag tänkte uppdatera bloggen.

En hel del har hunnits med, t ex så är taken i både hall och tv-rum färdig målade. Fondvägg är inköpt samt nya tapeter till hallarna.

Jag och den bäste av alla män har varit på dop och bröllop! Det var mycket stämningsfullt så både jag och min-nästan-man satt med blänk i ögonvrån.

Min yngsta dotter har fyllt 23 år i februari och äldsta dotter och kärlekens dotter fyllde 26 år nu i mars, de är födda med fyra dagars mellanrum. Barnbarnen Zacke och Nathaniel har fyllt fyra respektive tre år nu i mars....hm även jag har fyllt år...samma dag som Nathaniel. För en gångs skull firade jag den med en smörgåstårta! Den blev sisådär...Det brukar bli bättre men det var ganska längesedan jag gjorde en.. =)

Jag stickar och donar oxå. Kameran har varit framme men när jag skulle föreviga alster så la den av! Tog nog för många kort på dop och bröllop. Så där är jag på ruta ett igen.

Min lilla systers och min affärsidé blev tyvärr uppsnappad av andra så idag är det invigning där...känns lite tråkigt. Samma dag som vi var och tittade på lokal så får man höra att någon annan ska öppna inom kort...så planerna ligger just nu på is...Känns egentligen färdjävligt!! Två års hårt arbete och så är man iaf för sen...

Min rara granne har börjat virka så det är kul. Just nu virkas det en keps där =) Även jag känner lust att jobba med nålen men jag har en del stickprojekt att avsluta först.

Annars så gick det fort för snön här att försvinna! En helg så var det mesta borta, iofs så blåste det rätt bra så det gjorde nog sitt till.

Min älskade Bozze verkar vara död. Han blev påkörd för en dryg vecka sedan och sågs springande ta sig från platsen...Vi har letat utan framgång efter honom...Nu är hoppet att han kommer hem när han vilat klart men det känns som om han har dött.

Min kära mamma har varit en av himmelens vackraste änglar i 24 år. Det känns väldigt konstigt att hon varit borta så länge. Jag lyssnade på låten hon gav oss och grät många bittra tårar. Det är konstigt att det fortfarande finns tårar kvar efter så många år med sorg? Jag har tänkt att det nån gång ska sluta att göra så ont men den tiden har inte kommit än.

Nu publicerar jag detta inlägg med hopp om att jag uppdaterar snart igen!
Över och ut! Allt för nu!//Azta

Kramizar <3