onsdag 16 februari 2011

Det snöar å snöar å snöar..

Ja, även idag snöar det!
Inte så att det är tjockt av flingor i luften utan mer som ett stilla sommarregn....likafullt så fyller den på drivorna och lägger ett allt tjockare täcke på de "plogade" vägarna. Riksvägen krymper och blir smalare dag för dag. Det är med fara för vårt eget liv att gå efter den! Fort bör man hoppa upp i snövallen på kanten när lastbilarna dundrar förbi. Med ryggen vänd utåt vägen drar det inte så kallt och man minimerar risken att få kall snö yrandes i ansiktet! Risken att fortsätta gå längs vägen när en lastbil kommer innebär att är du inte tillräcklig tung så kan du dras med av draget när den passerar så man hoppar gladeligen upp i djup, kall snö för att undvika dem.
Det värsta med riksvägen är att man inte har något val mer än gå där om man ska antingen till busshållplatsen eller till närmsta småväg för promenad. Ja, det blev en liten lång parentes om vintersnö! :)

I takt med att det blir ljusare ute längre så har mina känslor för målari här hemma ökat! Så nu har jag börjat med det planerade arbetet i vardagsrummet, och det kan jag säga med gott samvete, det blir bra!
Fondväggtapeten är inte funnen än men allt förberedande jobb är igång.

Jo, jag stickar ett par varv då och då men nu går det liite trögt! Hoppas inspirationen återkommer innan vintern släpper sitt grepp så jag hinner klar alla mössor och muddar som är beställda...iofs så med denna rikliga snönederbörd så lär det inte bli nåt problem. Vintern ligger väl kvar till midsommar! Haha, nej riktigt så illa hoppas jag inte att det blir!

Jag älskar vintern och det fantastiska fina vita täcke hela landskapet sveps in i!!

Över och ut!!// Från snötokiga Azta

P.s. kom ihåg snabbkommentarerna eller skriv nåt riktigt långt och roligt i en vanlig kommentar! ;))

måndag 14 februari 2011

Februarikallt!

Ja, jag bara måste uppdatera trots inga bilder! Idag har jag och vovvarna varit ute på promenad i solens ljuva sken. Vi har tagit för vana att gå ca en timme mitt på dagen och det är helt enkelt underbart! med dalaradion i öronsnäckorna och två ystra hundar så är min vardag förgylld. I dag var det runt 20 minus ute på morgonen men det blev varmare mitt på dagen och, hör å häpna, men solen värmde!

Jag och min syster jobbar på i fjällen och det funkar bra. det tråkiga är väl att man inte får ha nån vintrig helg hemma med resten av familjen. Skidorna åker med men än har vi inte tagit ett stavtag i längdskidspåren men det kommer väl. Däremot så stickar vi för glatta livet när andan faller på och man inte har jobbat en hel dag.
I söndags morse var det 35 minus ute innan vi skulle fara till den skidanläggning där vi skulle jobba...den steg sedan till 29 minus när vi startade jobbet så det var lite små kallt!
Två helger i rad har vi nu haft förmånen att på nära håll, och då menar jag nära, fått hälsa på en älgko med en ståtlig kalv!! De ser så underbara ut! Tyckte lite synd om dem i lördags då de sprang genom den djupa snön fast de såg inte ut att vara bekymrade...Fotade blev de dock återigen...med mobilen. Blir inte så fina bilder för jag kan inte zooma som jag vill och tycker.

Jag måste verkligen fixa till det här med kameran!! Saknar att inte kunna berätta genom bilder...


Hemma så har jag tänkt fortsätta med målning och tapetsering...just nu är det stora rummet som ligger risigt till. En fondvägg...bara jag hittar den tapeten och sedan enfärgade väggar för övrigt. Vitt blir det på lister,tak och runt fönster.

Blommorna skriker efter ny jord och större krukor men där har inget hänt än...
jag letar efter en bra lokal för caféverksamhet men har ännu inte hittat någon...
Ska kanske ta en allvarligare fundering på att göra ordning här på gården för det....

Stickas gör det....muddar,mössor,tunika...

Näe, god alla hjärtans dag på er!!

Över och ut!!//Azta

P.s Efter förra gångens succé med i prickningar i snabbkommentar rutorna så ber jag er åter att pricka i nån! ;)