söndag 10 oktober 2010

Baskern är äntligen klar!

Allt man behöver inom räckhåll för trådfästning! Ett stycke färdigstickad basker, vänd utochin, en nål, en sax några ljus och sist men inte minst en kopp Zoéga!
En lillebror som lånar ut sitt söta huvud som modell....
...lagomt med häng får man hoppas! ;)
Tre katter som inte orkar annat än drapera soffan...

Vackert är det ute med lagomt sval höstsol och en mild vind. Under denna helg har de börjat samlas i jaktstugorna runt om för att jaga älg...Själv känner jag att det nästan snudd på överkurs med tanke på hur lite älg det finns här just nu. Iofs får väl jägarna en vecka i skog och mark och det behöver ju inte vara det sämsta nu i höst. Lite batteriladdning för dem och medans jag försöker att komma på med vad som skulle kunna ladda mina batterier så pausar jag lite här och nu.....Över & ut!// Ha en underbar söndag!//Azta

måndag 4 oktober 2010

Helgen i skogen och måndagen till stan!

Efter en måndag i Falun, lasarettbesök för lillebror, så inhandlades ytterligare en bok! Denna gång om lättvirkade plagg! Bara att gilla detta fynd för 29 kronor!! Dotter L´s basker ska inte dröja heller fast det går låååångsamt...
Barnstolen är färdig och står och väntar på barnbarn. Snygg blev den och passar perfa i vrån! Ny dyna eller rättare skrivet, nytt överdrag till dynan ska sys.
Strumpis vilar tillsammans med...
Cattiz på kökssoffan.
Helgen tillbringades i stugan med långpromisar i skog och mark. Här lillebror och Ebba.
Spanar efter Jana som är lös och springer sjövilt runt oss. Tej får "vila" i koppel, gammelgubben.
Å här kommer Jana i vild galopp över stock och sten! Under lördagen sköts en tolvtaggare för henne. Den ståtliga tjuren hade gott kunnat spatserat på marken under kommande år om det inte hade varit för att han råkat ut för nåt. Ett ben av och halva kronan avslagen, olycka?? Tjurstångning?? Fall?? Vi vet inte. Tillstånd kom från berörda myndigheter och tjuren var en saga blott. Husse stolt över unghunden som spårade den skadade tjuren.
Svamp fann vi med...gott!

Min skrivblogg har mer eller mindre övergått till att bli en bildblogg....men just för tillfället så är det kanske inte så mycket stickat och virkat utan en salig blandning och det, mina kära bloggläsare, det får ni stå ut med ett tag! ;)) Och nej, vi har inte ätit kanelbullar idag, för den som undrar. =))

Över & ut för idag //Azta