måndag 22 juni 2009

Midsommar och virkning.

Först ut är mormors sötgris, N!
Dans kring midsommarstången på bygdens hembygdsgård! Underbar dag med nära och kära!

N´s docka behövde lite kläder, virkad mössa med blomma klar, virkad byxa på g! Mönster eget.


Virkad mössa med blomma, snart fastsydd, för barn upp till ett års ålder. Mönster eget.
Allt för denna gång!
Över och ut//Astaonsdag 17 juni 2009

Titta vad jag fick av L! Gäller virkning!

Jag fick en länk av dottern L! Tryck här och titta! Det är nåt för den som gillar att virka och/eller baka....COATS bjuder på sommarfest! Kan vara kul att kika in på!

Över och ut!

P.s För den som vill börja på startsidan så tryck här!

Nu har de äntligen kommit fram!

Sju stycken små godingar har Roberta ruvat fram under vår altan! Den 12 juni kom de fram från sitt gömställe! Regnet öste ner men det är ju rena finvädret för en anka! Efter att ha spanat in trakten med sin mor så trippade samtliga in i ankhuset för att bo in sig där.

Klicka gärna på bilden för att se dem bättre!
Den som är intresserad av ankor kan gärna maila mig via det lilla brevet här nedanför!
Över och ut!//Asta

fredag 12 juni 2009

Skolavslutningen 2009 är överstökad!

Ja, så har då alla tre killarna slutat skolan för att få ha lite sommarlov! Storebror J slutade gymnasiet, två år kvar, mellanbror J slutade grundskolan, ska börja på gymnasiet, lillebror A slutade första klass. A har fortfarande vattenkoppor så han var inte med på sin avslutning, tråkigt! Tänkte visa er lite bilder så håll till godo...


Först ut är lilla J som föddes den 25 maj. Jättefin liten dam som mest sov. Här provas dock de stickade sockorna och mössan som jag gjorde till henne. Behöver jag tillägga att hon sov under tiden? =)
Jordgubbstårtan vi åt för att fira att det blir sommarlov!!

En fjolårskalv som stod och betade efter vägkanten när vi skulle åka till vår stuga.


En liten bit av stugan och en baksida av kärleken! Strålande väder och skönt att sitta i halvskuggan.Fullkomligt älskar bilden av vårt utedass vid stugan, ännu inte målat men det ska väl bli av.
Jag hade tänkt att ta lite bilder på vad jag gör just nu men batteriet i kameran la av efter tårtbilden så nu måste jag vänta på att de ska laddas. Under vår altan har det kläckts ett gäng små ankor. Så fort jag får en chans ska jag fota dem och lägga ut här på bloggen.
Allt för nu! Över och ut!!//Asta
torsdag 4 juni 2009

Sommarmånad men bara regn....

Otroligt vad mycket regn det kan kommma!? Iofs är det ju ganska bra för växterna som faktiskt inte alls mådde bra i soldagarna. Nu syftar jag kanske mest på mitt växthus, där unga plantor verkligen led. Det var säkert närmare 50 grader där inne. Sedan en hel del av rutorna krossades för ett par år sedan, så finns det blott enkla rutor isatta, utan den superbra solskyddsfilmen som fanns på de dubbla fönsren.
Måste köpa mer fiberduk och sätta upp i det. Annars så växer det bra. Pumpaplantorna är kraftiga och i kryddpottorna växer både timjan och basilika, nästa år ska jag ha betydligt mer kryddväxter.
Då ska frön komma i tid eftersom de skickas från frö med posten! I år strulade det riktigt eftersom jag tänkte prova en annan firma, där väntar man förgäves....


Tyvärr har Lillebror fått vattenkoppor men blir det inte sämre än vad det är idag, så slipper vi nog fara in på lasarettet med honom. Han får antibiotika ca var femte timme. Jag håller tummarna att det ska funka! Skulle vara bra jobbigt att ligga på lasarett i nån vecka eller hur det nu blir.

Tiden fördrivs framför datorn och i gosoffan med virkningen när lillebror sover. När han är vaken så utförs service av modern, Vatten! Nyponsoppa! ÅH, det kliar!
Läs för mig. Vi ser på film och läser och bäddar runt och äter medicin. Glass luras oxå ner i magen och makaroner går bra.


Nä, nu vaknade han och ropar. Så över och ut! //Asta