måndag 30 mars 2009

Jag jobbar och jobbar....

Hej alla bloggisar!

Klent med ny info på min blogg! Jag har jobbat och haft en del läkarbesök i vanlig ordning så tiden har inte räckt till! =(

Den 27 denna månad fyllde min äldsta flicka 24 år, GRATTIS, i efterskott( här på bloggen, alltså) Mitt Hjärta, som alltid är så duktig! Redan från den dagen hon föddes så har hon varit ordentlig! Inget bus här inte, om hon varit minsta tveksam till att det var ok.Pratade tidigt och mycket, vilket hon gör även idag! ;) En riktig bokmal som går i mammas fotspår, bodde mer eller mindre i en bok sedan första klass, läste tegelstenar i tredje klass.....Ja, du, L, vad vore världen utan böcker??!! Nyupptäckt för henne så här i ungdomen är sykonsten och hon producerar värsta finbyxan till höger och vänster i "närkretsen".I dagens läge studerar hon på högskola samt är småbarnsmamma till lille N, som fyller 1 år idag! GRATTIS, mormors plutt!

Idag har jag varit till doktorsbesök med nr fem i syskonskaran och det gick bra. Imon ska det jobbas igen, hela helgen har jag varit i fjällvärlden och jobbat, det börjar kännas!

Ja, jag har stickat oxå, :) Baby I´s tröja är klar samt att några sockor passande till, håller på att födas fram under stickorna!
Ellingarna växer och frodas, har fått kommit in för ett skönt bad! Det var skoj må ni tro!

Nä, inga bilder idag, för trött, återkommer med det längre fram i veckan.

Över och ut!//Asta

lördag 21 mars 2009

Dags för lite uppdatering!

Hej alla bloggisar! Dags för mig att blogga lite, denna gång mest med bilder.
Först ut är det kalasbilder då Z och N fyller två respektive ett år! Håll till godo:

Barnbarnet Z öppnar paketet från morbröderna.
Barnbarnet Z otroligt goda tårta med bil på.

Barnbarnet N satt och myste med Kärleken/morfar!


Barnbarnet Z hitta många roliga band att roa sig med!


Morbor A provbygger Z´s duploklossar.

Barnbarnet N ska leka lite med presenter.

Detta är vad jag har roat mig med under veckan som gått mellan jobbpassen.
Ja, trehjuling blev uppskattad, tror jag! Z´s ben är lite korta för att nå ner till tramporna riktigt men till sommaren är det nog full fart. N fick ett gossedjur av morbröderna som han verka uppskatta mycket. Jag återkommer med fler stickalster senare, för nästa vecka har jag inte så mycket jobbtid.
Ankungarna växer och frodas, väldigt tama kommer fram på en gång när man är och hälsar på. Ska sätta in lite mer bilder på dem. Jag håller på att vänta på mer frön för att äntligen få börja plantera men de dröööööjer....
Jag har stickat några varv till på babyoverallen oxå men ännu inte funnit nåt bra garn till rödluvecapen. Jag har oxå fått mitt garnpaket med garn och beskrivning till dragspelsbaskern! Tack jazza! För tipset om vart man kunde inhandla garnpaketet!
Över och ut!//Asta

fredag 13 mars 2009

Låt mig få presentera......

....nio små vackra ellingar! Det finns ett par ägg kvar, vi får se om även de kläckts inom de närmsta dagarna! Anki är en mycket speciell anka, det är inte alla mina ankor som är så tillmötesgående som hon, det ska ni inte tro! Men håll till godo med bilder på årets, mycket tidiga, första kull!
Här får jag ta upp en av de nya små! Anki är en mycket snäll anka...ja mot mig iaf!
Okey, matte! Jag flyttar mig lite så du får se hela skaran! tycks Anki tänka eller oxå ville hon bara att jag skulle passa dem medans hon äter!

Här syns åtta av nio väldigt bra! Klicka gärna på bilden så blir den större.


Baby I´s babysockor! Nä, slarvmormor har ännu inte sytt ihop dem! =PMin stickkafékorg...innehåller mest av baby I´s stickningar!
torsdag 12 mars 2009

Det har kommit åtta...

....små svart-gula ellingar! Anki visade mig dem imorse. Känns lite jobbigt för i natt har det varit kallt, -17 grader stod tempmätaren på imorse! Men Anki verka kunna hålla dem varma så jag avvaktar ytterligare med värmelampan.

Snart stickat klart ett byxben på baby I´s overall/"blivande ufo??", och nyss varit ute och surfat lite på nätet för att kolla om jag hittar nåt bra garn till rödluvecapen.

Ska fota lite och lägga ut senare i dag!

Över och ut!//

onsdag 11 mars 2009

De har börjat att kläckas!

Hej alla bloggisar!

Ville bara uppdatera lite om Anki och hennes ellingar. Det har kläckts ellingar under natten men jag vet ännu inte hur många. Det är kallt ute så jag vill inte lyfta upp henne för att titta riktigt än, rädd att ellingarna blir nedkylda då.
Men det pipper ganska mycket under henne. Jag låter henne ligga nån dag till innan jag tänder värmelampan för gör jag det nu kan det hända att hon överger boet och de ägg som inte har kläckts än. Det blir spännande! Jag tittar till henne så gott som varje timme ifall att jag måste tända lampan tidigare ¨än vad jag just nu tänker.

Igår var jag och min lilla syster på stickträff, så himla kul att gå dit!
Jag stickar på baby I`s tröja samt att jag fäste trådar på en docktröja jag stickat som "pausstickning". Jag har oxå börjat på en stickad overall till baby I. Den gör jag efter ett grundmönster med lite ändringar, patentstickad ska den bli iaf.
Får just se om den blir den babyoverall eller ett ufo!

Jag har ännu inte funnit ett passande garn till det jag ska sticka på stick-litt-kal
men jag ska åka till vår lokala garnaffär och spana in lagret där!

Lillebror ska ha utvecklingssamtal i dag så vi får se hur landet ligger efter det om det blir nån garnaffär i dag.

Över och ut!//Asta

måndag 9 mars 2009

Här händer det grejjer!!I skrivandes stund så håller ankäggen på att kläckas!! Väldigt spännande. Tyvärr vet jag att alla inte kommer att klara sig då det skiljer upp till en till en och halv vecka i utveckling på äggen! =(

Jag hoppas att nån av de andra ankflickorna tar över ifall att Anki; se bilden, går av redet innan alla kommit fram. Vi har inte nån kläckmaskin för tillfället!!

Jag ska ta bilder på de små så fort det går, Anki brukar aldrig vara omöjlig! ;)

Återkommer!!

Över och ut!// Asta

lördag 7 mars 2009

Shopping idag!

Hallo i cybervärlden, någon som hör mig?? ;)

Idag fick Lillebror gästa farmor och jag och Kärleken for till "stan!"
Eftersom vi har en födelsedagsmånad igen med stort pådrag måste presenter inhandlas!
Barnbarnet Z ska få en vackert blå trehjuling med en läcker tigertuta! Barnbarnet N ska få en kartong med duploklossar, cirkus, och två pyjamaser och ett gossedjur samt att båda får varsin fuskolle. Dottern L har redan fått sin present och dottern J ska få en hemlis!!

Efter inhandling på diverse affärer i "stan" så kom Kärleken på att vi skulle passa på att gå på China resturangen!! Okey, jag var inte direkt svårövertalad!
Gott var det och väldigt konstigt kändes det att inte ha ett gäng barn med sig.

Sedan gick vi och fönstershoppade lite innan vi tog "cadillacen" hem till farmor.
Lillebror hade haft en underbar dag tillsammans med farmor och farfar. Han hade bland annat gjort mest mål i fotbollsmatchen med farmor.
Det fick vi höra gånger flera på vägen hem!
Storebror J hade körlektioner hela dagen i annan ort, snart har han lappen i hand, duktig pojke!
Mellanbror J hade varit ute med mopeden mest hela dagen men hade lite svårt att ta sig hem för den började läcka bensin, hmm, undrar hur killen kör egentligen. Det går åt en hel del nya delar till den gamla zundappen.

Nä, inga bilder i dag men kanske imon!

Över och ut!// Asta

tisdag 3 mars 2009

Lite alster!

Hej alla bloggisar!

Hoppas att Ni mår bra! Här hemma i Södergården mår alla bra för omväxlingsskull! Tänkte sätta in lite alsterbilder och nån bild på en och annan höna! =)
Nojja har jag fått på att sticka docksockor med rosetter, de blir typ jättegulliga! Okey, det var väl en aning skryt i det! ;)
Men håll till godo med nedanstående!Lilltjejens tröja! Stickas ur boken "Sticka till babyn" i storlek 62. Bakstycket är det som syns på bilden.
Dottern E´s födelsedagsmuddar! Sköna att ha när hon är ute och kör permon!

Vår Vasalopps middag! Består av Karré och ungsrostade rotsaker med lingonsås, gelé och syltlök, Gott!!


Min Kära lill-Berta och lill-Fisen! Föddes sent i höstas och bodde de första veckorna inne hos oss!

Har även kommit på slutet av mitt stickprojekt på STICK-LITT-KAL!!
Nu har jag provat att göra en länk med hjålp av min duktiga och insatta dotter L! tror faktiskt att det funkade!! Tack L!
Ska nog gå bakåt i min blogg för att se om jag kan göra fler i "gamla" blogginlägg! Kul!
Så över och ut !//Asta

söndag 1 mars 2009

Vasaloppet idag!

Hej alla bloggisar!
Idag visar tv starten på vasaloppet och då sitter jag och kärleken troget framför rutan! Suckar emellanåt att vi skulle ha haft färdigvallade skidor och varit där! Lusten att åka skidor känns som mest så här första helgen i mars...varje år. Skidor har jag inga längre men dessto större lust att köpa denna tid på året, vi får se om det blir detta år som de efterlängtade skidorna införskaffas!

Det går framåt för mina stickprojekt samt att jag har börjat på lilltjejens tröja, bild kommer bara jag fixat batterier till kameran, slarvigt att glömma det igen!

Nä, nu ska jag ner till rutan och kolla hur långt de kommit mot Mora, ja, ett och annat varv blir det nog oxå!!

Över och ut i skidspåret!!//S-G mormor Asta